Küreklidere Şelalesi

 Küreklidere Şelalesine Nasıl Gidilir?

Bursa'nın Kestel ilçesinin Hamamlıkızık köyü yakınlarında bulunan şelale şehir merkezine yaklaşık olarak 20 km uzaklıkta bulunuyor. Şelaleye ister yürüyerek ister araba ile ulaşım sağlayabiliyorsunuz. İlk etapta kent ormanına ulaştıktan sonra yaklaşık olarak 2 kilometrelik bir yürüyüş ile şelaleye ulaşabilirsiniz. Araba ile gelmek isterseniz eğer Saitabat Köyü üzerinde Ören Mahallesi yolundan yaklaşık olarak yarım saatte şelaleye ulaşabilirsiniz.

Küreklidere Şelalesi Özellikleri

Şelale Uludağ'ın eteklerinden yaklaşık olarak 1900 metre yükseklikten şehrin içine kadar inmektedir. Yol boyunca büyük ve küçük bir çok şelale bulunmakta bunların arasında en büyüğü 80 metre yükseklikten dökülen Küreklidere şelalesidir.

Küreklidere Şelalesinde Neler Yapılır?

Şelale yakınlarına kurulan yaklaşık 3-4 adet seyir terası mevcut bunlarda oturup piknik ve mangal yapabilirsiniz tabi çevreyi kirletmemek şartı ile. Şelalenin yine hemen yanında bulunan başka bir seyir terasında çadırınızı kurup kamp yapabilirsiniz. Şelalenin sesi ile birlikte ormanın sessizliği birleşince oldukça keyifli bir uyku çekeceğinize emin olabilirsiniz. Küreklidere şelalesinden inişte kent ormanının içerisinde alabalık tesisleri mevcut eğer alabalık seviyorsanız tavsiye ederim.

Küreklidere Şelalesi Giriş Ücreti Ne Kadar?

Küreklidere şelalesine girişte herhangi bir ücret ödenmiyor.






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uludağ Bakacak

Uludağ Sarıalan

Baraklı Göleti