Keles Kocayayla

 

Bursa merkeze yaklaşık olarak 65 km uzaklıkta bulunan bu yayla Bursa'nın en çok bilinen piknik ve mesire alanıdır. Yaklaşık olarak 400.000 m2'lik açık alana sahiptir. Bursa'nın yanı sıra Türkiye'nin de en büyük yaylalarından biri konumunda. Rakımı yaklaşık olarak 1200m yüksekliğinde etrafında çeşit çeşit ağaçlarla kaplı olan bu yaylada bol oksijenle güzel bir gün geçirebilirsiniz. 


Kocayayla'nın Tarihi

Osmanlı bu bölgeyi Bursa'nın fethine hazırlık yaparken askerlerin savaşa hazırlanması için kullanmış. Bir rivayete göre Orhan Gazi ile Nilüfer Hatun'un düğünlerinin bu yaylada yapıldığı söyleniyor. Bölgede bulunan Bursa'nın su ihtiyacının da bir kısmını karşılayan Nilüfer Çayı'nın adı da Orhan Gazi'nin eşi olan Nilüfer Hatun'dan geldiği bilinmektedir. Osmanlıda atlar için de önemli bir otlanma alanıdır Kocayayla. Kocayayla'da Osmanlı döneminde başlayan bir gelenek olan Kocayayla Şölenleri düzenlenmektedir. Sadece kurtuluş savaşı sırasında ara verilen gelenek 2 senedir pandemi nedeniyle yapılamıyor. Kocayayla'yı her yıl ortalama 200.000 kişi ziyaret ediyor. 


Kocayayla Etkinlikleri

Uludağ manzarası eşliğinde sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Şölenler ile birlikte organize edilen yağlı güreş, cirit, boğa güreşi müsabakalarını takip edebilirsiniz. Kampçılık ve trakking sporlarını yapabilirsiniz.


Kocayayla Giriş Ücreti

Kocayayla giriş ücreti 2020 yılı için 20 TL


Kocayayla fotoğrafları









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uludağ Bakacak

Uludağ Sarıalan

Baraklı Göleti