Etkili Youtube Kanalı Nasıl Hazırlanır?

Youtube Nedir?

Youtube, bir video barındırma platformudur. İsteyenin kurallar dahilinde videolarını yükleyebildiği ve bu yüklediği videolardan yine belirli kurallar dahilinde hem para kazanılan hem de eğlenmek üzere kişilerin ziyaret ettiği platformdur.

Bu yazıda bir Youtube kanalının olmazsa olmazlarından bahsedeceğim. Kanal tasarımı, video başlıkları, video küçük resimleri, video etiketleri, kanal etiketleri, hedef kitle, video açıklamaları, oynatma listeleri, video kartları vb. kategorileri ele alacağız.

Youtube Video Etiketleri 

Youtube'da videonuzun yüksek kitlelere ulaşması için en önemli noktalarından biridir. Yüklediğiniz videolara göre farklı etiketler kullanılması gerekir. Bu etiketi bulmamız için Youtube'un arama kısmını ve SEO yardımı veren bazı sitelerden yararlanılabilir. 



Youtube'un yanı sıra videonuza etiket bulmak için kullanabileceğiniz farklı siteler var bunlardan bir tanesi de taggenerator.net sitesidir. Site Arama çubuğuna yazacağınız kelime ile ilgili size kullanabileceğiniz ve popüler olan etiketleri karşınıza çıkarıyor.


Bu konuda rakiplerinizi analiz etmek için ise çok kullanışlı bir eklenti olan 

vidIQ

 eklentiyi tarayıcınıza ekledikten sonra eklentiye giriş yapıp rakibiniz olan bir kanalın videosuna gidip sağ kenarda eklentinin çıkardığı istatistiklere bakarak rakibinizi analiz etmenizi kolaylaştırabilirsiniz.

Video Başlıkları 

İnsanların videolarınıza ulaşmasını kolaylaştırmak için videonun kategorisine göre videodaki en önemli kısmı başlığa eklemelisiniz. Örnek olarak önemli bir kişi ile bir video yükleyecekseniz videoda kişinin ismi kesinlikle olmalı ayrıca sözlerinin veya sorduğunuz sorulardan en önemlisini videonun ismine eklemelisiniz. Videonuzun başlığının büyük harflerden oluşması da dikkat çekmesi açısından önemlidir. Son olarak ise videonuzun küçük resmi kullanıcıların gözüne hitap etmesi ve dikkat çekici olması gerekiyor. 

Video Açıklamaları

Videoların yüksek kitlelere ulaşması için bir diğer önemli olan bölüm ise yüklediğiniz videoların açıklama kısmıdır. Videoların açıklama kısmına küçük bir yazı ile videonun içerisinde izleyiciyi nelerin beklediğinden bahsedilmelidir bunun önemini ise aşağıdaki görselde görebilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarınızı ekleyerek youtube kitlenizi diğer sosyal medya hesaplarınıza instagram, facebook gibi platformlara çekebilirsiniz.

Video Küçük Resmi

Etkili bir Youtube kanalının olmazsa olmazlarından biri de yayınladığınız videonun göze çarpıcı gelen küçük resmi olmasıdır. Küçük resimde kullanmanız gereken renkler, yazılar, fotoğraflar çok önemlidir. İzleyicinin gözüne hitap etmesi gerekir. Video içerisinden bir görsel ve yazı veya videoda kendi fotoğrafınızı videonun başlığı ile birlikte kullanarak izleyiciyi videoya tıklatmalısınız.

Oynatma Listeleri

Oynatma listelerini kullanarak videolarınızı düzenli bir şekilde kanalınızın ana sayfasında izleyicilere sunabilirsiniz. Oynatma listelerinin amacı izleyicilerin videonuzdan hiç çıkmadan sırasıyla diğer videoya geçmesi ve izleyici yormayarak videonuzda tutabiliyorsunuz. Diğer yandan ise Youtube'da bölüm olarak devam ettiğiniz videoları da oynat listesine ekleyerek düzenli bir şekilde kanalınızın ana sayfasında izleyicilere sunabilirsiniz.



Kanal Büyük ve Küçük Resmi

Kanalınızın profesyonel bir görüntüye sahip olması ve karşıdaki kişiye bu işi ciddi bir şekilde yaptığını göstermek için kanal resimleri çok önemlidir. Kanalınızın kapak fotoğrafında kanalın içeriğinden kısaca yer vermelisiniz ayrıca sosyal medya hesaplarınızı da kanal fotoğrafınıza eklemelisiniz.


Youtube Topluluk Kısmı

Youtube'un takipçileriniz ile konuşmak, onlara bilgi vermek, anket yapmak için açtığı yeni bir alandır. Bu bölümü kesinlikle kullanmalısınız. Videolarınızı bu Topluluk alanında da paylaşabiliyorsunuz. 









Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uludağ Bakacak

Uludağ Sarıalan

Baraklı Göleti