Sadağı Kanyonu

 SADAĞI KANYONU


Bursa merkeze 70 km uzaklıkta Orhaneli merkeze ise yaklaşık olarak 9 km uzaklıkta bulunan Sadağı Kanyonu İznik Sansarak Kanyonun'dan sonra Bursa'nın ikinci büyük kanyonu konumunda. Kanyon, ismini içerisinde bulunan az nüfuslu Sadağı Köyünden almaktadır.

Yürüyüş ile gitmeyi tercih ederseniz eğer huzur dolu bir yürüyüş sizleri bekliyor olacak. Etrafında yemyeşil ağaçlar, kuşların cıvıltısı yol boyunca size eşlik edecek. Kanyon'un içerisinde sosyal bir tesis mevcut fakat kış ayında gittiğim için kapalıydı sanırım. Kanyon'dan akan suyun yanında da oturup dinlenebileceğiniz bir alan mevcut. Kanyon'a giriş ücretli ben gittiğimde herhangi bir ücret vermedim çünkü etrafta görevli olarak kimse yoktu. İnternetten bulduğum bazı bilgilerde 2020 yılındaki ücreti şu şekilde: Yetişkin ücreti 3,5 TL, Bisiklet 3,5 TL, Motosiklet 5 TL, Otomobil 10 TL, Minibüs 31 TL, Otobüs 94 TL olarak belirlenmiş.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından işletilen kanyonda giriş saatleri kış aylarında 8.30-18.30 yaz aylarında ise süre 20.00'a kadar uzayabiliyor. 

Kanyon'un yürüyüş yolunun sonuna doğru Roma İmparatoru Hadrianus’un karısı için yaptırdığı kaya hamamını göreceksiniz. Hamam'da yaklaşık olarak 60 derecelik bir doğal sıcak su çıkıyor. Sıcak suya kanyonun yakınında bulunan termal tesisten ulaşabiliyoruz.

Kanyon'un içerisinden ve yürüyüş yolundan bazı fotoğraflar






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Uludağ Bakacak

Uludağ Sarıalan

Baraklı Göleti